Σάββατο 20/02,

ώρες 12:00 – 16:00

@ Loukoumi #10,

Avissinias sq. 10, Monastiraki

Χώρος “Δέντρο”, 1ος όροφος

«Αν δεν θέλω σεξ είμαι ανέραστη και προβληματική, αν θέλω σεξ είμαι τσούλα και μπορεί να μπλέξω. Αν το κάνουμε αμέσως θα θεωρηθώ εύκολη, αν το καθυστερήσω το παίζω δύσκολη. Αν κάνω σεξ μαζί του/της, πρέπει να κάνουμε σχέση. Τι διάολο να κάνω;»

Σε μια κοινωνία που οι γυναίκες εκπαιδεύονται από τα παιδικά τους χρόνια να είναι ωραίες και ερωτικά επιθυμητές με κάθε κόστος και ταυτόχρονα να διαφυλάσσουν την «τιμή» τους ως ό,τι πολυτιμότερο έχουν, πού υπάρχει χώρος για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία; Γιατί τόσες γυναίκες βάζουν τη σεξουαλικότητά τους στο ψυγείο;

Σε αυτό το εργαστήρι:

Θα εξετάσουμε το πόσο απειλητική είναι η γυναικεία επιθυμία όχι μόνο για τους άντρες αλλά και για τις ίδιες τις γυναίκες.
Θα κουβεντιάσουμε για τα αντιφατικά μηνύματα με τα οποία ντρεσάρονται οι γυναίκες ως προς τι θεωρείται θηλυκότητα και «σωστή» γυναικεία σεξουαλικότητα καθώς και για το πώς βιώνει η καθεμία αυτό το δύσκολο θέμα.

Το εργαστήρι απευθύνεται:
Σε γυναίκες όλων των ηλικιών και σεξουαλικών προσανατολισμών.

Συντονίζει ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Λύο Καλοβυρνάς.

Το βιωματικό εργαστήρι γίνεται στα πλαίσια του project «Ευτυχισμένο Εγώ / Happy Me».

Πού: Στο «Λουκούμι #10» (Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι), και συγκεκριμένα στο «Δέντρο» (1ος όροφος).

Πόσο: 20 ευρώ / άτομο.

Από το 2012 έχουν γίνει άλλα επτά βιωματικά εργαστήρια για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία, στα οποία συμμετείχαν 92 γυναίκες. Ενενήντα δύο γυναίκες, ενενήντα δύο ιστορίες, με κοινά στοιχεία και διαφορές, εμπλουτίζουν το δικό μας βίωμα, βοηθώντας μας να κάνουμε χρήσιμες συνδέσεις ανάμεσα στο προσωπικό, το κοινωνικό και το πολιτικό και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας στερούν τη χαρά της σεξουαλικότητάς μας.

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, οπότε παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως. Δήλωση συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 6983 004 337 ή στο μέιλ marizamazi@gmail.com

Λίγα λόγια για τον Λύο Καλοβυρνά:

Ο Λύο είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας. Από το 2012 συντονίζει εργαστήρια και ομάδες για γυναίκες με θέμα τη (μη) μητρότητα και τις κοινωνικές πιέσεις που υφίστανται οι γυναίκες να γίνουν μητέρες, ομάδες αυτογνωσίας για γκέι άντρες και ομάδες για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία.
http://www.webtherapy.gr/νέα/107-βιωματικό-εργαστήρι-για-τη-γυναικεία-σεξουαλική-επιθυμία.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

six + 13 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.