Despacho, κήπος στην ταράτσα, σεμινάριο, Αβησσυνίας

Η εκδήλωση θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Με χαρά σας καλούμε στη σαμανική προσευχή που θα γίνει στην ταράτσα, στο χώρο ‘Δέντρο”, την Πέμπτη 8 Ιούνη 2017 η οποία θα ολοκληρωθεί με μια όμορφη μετουσιωτική τελετή της Φωτιιάς με βάση την παράδοση που προέρχεται απ το Περού κι τους Ίνκας

Μαζί να αποδώσουμε ευγνωμοσύνη κι προσφορά στη γη και στο χώρο που θα το φιλοξενήσει αλλά κι όλους όσους θα συμμετέχουν, από καρδιάς

Θα αρχίσουμε ανοίγοντας ιερό χώρο, καλώντας τα πέντε στοιχεία και αρχετυπικές ενέργειες που φροντίζουν το σώμα, το νου, το συναίσθημα, τη ψυχή και το πνεύμα, μέσα από την παράδοση των σαμάνων του Περού κι της ευρύτερης περιοχής των Άνδεων.

Στα Ισπανικά η λέξη Despacho σημαίνει « αποστολή ή μεταφορά». Το despacho, είναι μια παραδοσιακή Τελετή Προσφοράς από την Παράδοση των Άνδεων. Μία προσφορά την οποία απευθύνουμε προς τις δυνάμεις του Σύμπαντος και την Pachamama, την Μητέρα και τον Πατέρα Γη. Μια προσφορά για σύνδεση και έκφραση ευγνωμοσύνης, ισορροπία, αρμονία και επιτυχία σε αυτό που ευχόμαστε.
Μας βοηθάει να ευθυγραμμίσουμε συνειδητά τις προσωπικές μας ενέργειες με τις κοσμικές.

Η πρόθεση μας για να κάνουμε μια τελετή Despacho μπορεί να είναι για κάτι ευγενές και παγκόσμιο όπως η ειρήνη, για να ευχαριστήσουμε την Γη που μας στηρίζει.

Εμείς θα επικεντρώσουμε το δικό μας despacho στη σύνδεση μας με τη Πανσέληνο αλλά και σε ευχές προς υλοποίση ‘όπως υγιεια, αρμονια, ευημερια, σχεσεις , να τιμηθούν οι πρόγονοι, να ευδοκημίσουν νεα σχέδια, όνειρα και στην προσπάθεια μας να δημιουργηθεί ένας κόσμος μέσα από αγάπη, αλληλεγγύη και συνεργατικότητα, δύναμης μαζί με σοφία, αποδοχή

Για μία Τελετή Despacho χρειάζεται να συγκεντρώσουμε ποικιλία από διάφορα υλικά, όπως κρασί, ζάχαρη, θυμίαμα, κλωστές από χρυσό και ασήμι λουλούδια, κόκκους, σπόρους, κοχύλια καραμέλες και άλλα. Κάθε στοιχείο από αυτά τοποθετείται σε ένα μεγάλο φύλλο λευκού απλού χαρτιού με μεγάλη προσοχή. Με την πρόθεση μας επικεντρωμένη σε αυτό που ζητούμε να αποκαταστήσουμε δημιουργούμε ένα μάνταλα. Φυσάμε τις προσευχές μας σε δέσμες 3ων φύλλων που ονομάζεται kintus και τα προσθέτουμε στην προσφορά μας.
Χτίζοντας το Despacho μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, υπολογίζουμε γύρω στις 2 ώρες.
Αλλά όταν τελικά η μάνταλα έχει ολοκληρωθεί, διπλώνουμε το χαρτί μας και έχουμε ένα πακέτο κλειστό και δεμένο, εκτός απ την περίπτωση που το αφήσουμε στη Γη. Το τελετουργικό ολοκληρώνεται και προσφέρεται στο πνεύμα του Ουρανού και της Γης. Θάβεται ή καίγεται ή ταξιδεύει σε νερό, έχοντας καθαρίσει πρώτα όση βαριά ενέργεια κουβαλούμε και μετατρέπουμε γόνιμο το έδαφος για τις νέες μας προσπάθειες.

Το despacho θα δοθεί ως ευγενική προσφορά στη Φωτιά. Η Φωτιά ήταν απο πάντα ένα σημαντικό στοιχείο στις παραδόσεις σαμανισμού κι όχι μόνο. Οι πρόγονοι έμαθαν να συνεργάζονται μαζί της κι έτσι να απολαμβάνουν ζεστό πια το φαγητό τους αλλά επίσης τους προστάτευε από το κρύο κι τα άγρια ζώα. Ανακάλυψαν την ομορφιά της με το να κάθονται τριγύρω απ τις φλόγες και να λένε ιστορίες με σοφία. Έγινε συχνά αυτό που ένωνε μια κοινότητα… κι είναι στοιχείο που φέρνει ενότητα, και ζεστασιά στην καρδιά καθώς μαθαίνουμε να συνδεόμαστε με την εσωτερική μας Φωτιά.. Για τους σαμάνους, μάγους, θεραπευτές, δρυίδες κλπ έχει μετουσιωτική δύναμη, καθώς μπορεί κι αλχημίζει.. Στη συγκεκριμένη τελετή θα εναπωθέσουμε τα όνειρα κι τις ευχές μας στη ζέση της καθώς εκείνη θα τις μεταφέρει ως τους Ουρανούς και τα μέρη του Ορίζοντα για να εισακουσθούν και από τον άυλο κόσμο.. ως την Γλυκειά Σελήνη

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας

Για πολλά από τα αγαθά θα φροντίσουμε και εμείς. Εσείς ας έχετε μαζί σας καθαρά φύλλα από φυτό (δάφνης ή ελιάς καλύτερα για το kintu σας ), λουλούδια,σπόρους μπισκότα ή άλλα μικρά φαγώσιμα (που να καίγονται εύκολα κι να ναι οσο γινεται απο φυσικα υλικά) χυσοκλωστές, μπαμπάκι κλπ. Ότι θα φέρετε να είναι από καρδιάς, μέσα απο διαίσθηση και με διάθεση για ευγνωμοσύνη και συνειδητό ονείρεμα υλοποίησης μιας πραγματικότητας βασισμένης σε πίστη για κάτι καλύτερο.

Εισφορά 7

Πληροφορίες : 695556701
Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη

Scheduled Uncategorized