Πήγαμε στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης ενός νέου χώρου, το Blue Rose Art Gallery, στην Πλατεία Καρύτση 5 την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά έργα του Νικήτα Καραγιάννη και έχει τίτλο “Σύνορο”.
Θα διαρκέσει ως τις 31/5.

Λίγες πληροφορίες για τα έργα και τον καλλιτέχνη:
Με την έκθεση που έχει γενικό τίτλο «Σύνορο» ο ταλαντούχος ζωγράφος και φωτογράφος Νικήτας Καραγιάννης καταθέτει το δικό του σχόλιο πάνω στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, όπου οι τοίχοι υψώνονται αντί να γκρεμίζονται, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη, αλλά και ανάμεσα στους ανθρώπους. Τα έργα της έκθεσης ισορροπούν ανάμεσα στην αφηρημένη, αλλά και την αναπαραστατική ζωγραφική δίνοντας στον θεατή τροφή για σκέψη πάνω στα σύνορα, τις κόκκινες γραμμές, τα όρια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πρόσφυγες στην αναζήτησή τους για μια καλύτερη ζωή, για ένα βιώσιμο αύριο. Σε μια εποχή όπου από τον πρόεδρο Τραμπ μέχρι τα κράτη της ευρωζώνης καλούν για την ανέγερση νέων τοίχων, η τέχνη αναζητεί νέους τρόπους για να εκφράσει τη ματαιότητα αυτών των προσπαθειών. Επίσης ανακαλύπτει νέες μεθόδους αντίδρασης απέναντι σε μια τάση που αντί να ενώνει, επιχειρεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Ο Νικήτας Καραγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει πάρει μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στη σχολή Βακαλό, ενώ έχει σπουδάσει ιστορία της τέχνης και κοινωνιολογία στο κολέγιο Deree. Έχει κάνει μια προσωπική έκθεση ζωγραφικής στο Λος Άντζελες και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Μαϊάμι και στην Αθήνα.

Το «Σύνορο» είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα.

Η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι η φωτογραφία με έμφαση στην φωτογραφία του δρόμου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τετάρτη 10 Μαΐου στη γκαλερί του Blue Rose, στην πλατεία Καρύτση και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.

Stay tuned για την έκθεση του Νικήτα που θα γίνει στο Loukoumi #10…