Δυάς εκδοτική, παρουσίαση βιβλίου , βιβλίο , Λουκούμι, Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, Loukoumi Bar

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Βουτσινά – Βασιλειάδου, “Η Ζωή της περπατούσε στη Θάλασσα” (Δυάς Εκδοτική) στο Loukoumi Bar,

πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Έναρξη: 19:00

Ελεύθερη είσοδος

Η Δυάς Εκδοτική συνεχίζει τις παρουσιάσεις της την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου με ένα βιβλίο μας που υπογράφει για την ποιότητά του η συγγραφέας μας Ευγενία Βουτσινά-Βασιλειάδου.
”Η Ζωή της περπατούσε στη θάλασσα”
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κεφαλονιά γύρω στο 1900 και φτάνει μέχρι το τέλος τού εμφυλίου πολέμου, μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές ζωής των μελών τής οικογένειας του κόντε Αντύπα και των απογόνων του.
Παρά τα ξέγνοιαστα πρώτα χρόνια της ζωής τους θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου με αποκορύφωμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα τα αλλάξει όλα, όπως και τον Εμφύλιο πόλεμο.

Πολλά είναι τα πρόσωπα που περιγράφονται στο βιβλίο, αλλά κεντρικό πρόσωπο είναι η Μυρσίνη, εγγονή τού κόντε Αντύπα, που παρ’ όλες τις δυσκολίες, τον θάνατο και την προδοσία στέκεται όρθια και καλωσορίζει τη ζωή.

Μέλημά της ο μοναχογιός της μέσα στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και του Εμφυλίου, μπλέκεται σε απίστευτες περιπέτειες, οι οποίες τη φέρνουν πολλές φορές στην απελπισία.

Εκεί όμως που περισσεύει η απελπισία της και η ψυχή της σκοτεινιάζει, η ζωή την εκπλήσσει αναπάντεχα.

 

Scheduled books theater photo past events Sneak n' Peak