Καρό πουκάμισα ό,τι πιο vintage για τη συλλογή σου!

Τί κοινό μπορεί να έχουν οι Sex Pistols, ο Kurt Cobain από τους Nirvana και η Cathrine Bach?

Για όσους ψάχνετε την απάντηση η λέξη κλειδί είναι ΚΑΡΟ και συγκεκριμένα καρό πουκάμισα, τα οποία είχαν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του στιλ τους .

Η ιστορία ξεκινάει βέβαια πολλές δεκαετίες πριν στην Σκωτία όταν οι Σκωτσέζοι έκαναν must της ενδυμασίας τους τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές με τα έντονα χρώματα. Από τότε το καρό έγινε ρούχο-σύμβολο για πολλούς. Επόμενοι μετά τους Σκωτσέζους που υιoθέτησαν το καρό ήταν οι εργάτες της Αμερικής και οι καουμπόηδες οι οποίοι το είχαν ως συνώνυμο του αντρισμού και της σκληρής δουλειάς , με αποτέλεσμα να το φορούν συνέχεια. Αργότερα το καρό φορέθηκε και από πολλούς καλλιτέχνες του κινηματογράφου αλλά και της μουσικής σκηνής και ιδιαίτερα της ποπ και της ροκ κουλτόυρας. Εμφανίσεις όπως του Kurt Cobain με καρό πουκάμισο και από μέσα Tshirt έμπνευσε πολλούς νέους να το καθιερώσουν. Ενώ από την άλλη πλεύρα δεν άφησε ανεπηρέαστο τον γυναικείο πληθυσμό η ηθοποιός Cathrine Bach η οποία φόρεσε για πρώτη φορά καρό πουκάμισο με τζιν σορτσάκι και έκανε τα κορίτσια της εποχής να δουν με άλλο μάτι το παραδοσιακό ”αγορίστικο” ρούχο εντάσσοντάς το επιτυχώς στην γκαρνταρόμπα τους.

Φτάνοντας στο σήμερα βλέπεις τους πάντες πια να έχουν στα αγαπημένα τους το καρό πουκάμισο  και να το φορούν με διάφορους τρόπους πετυχαίνοτνας ένα πιο μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα και διαχρονικό στιλ!