Ο Νικήτας Καραγιάννης θα δείξει για πρώτη φορά το πολυετές έργο του στην φωτογραφία δρόμου,

αυτή την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο Δέντρο Gallery.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό για έναν μήνα.

Λίγο πριν τα εγκαίνια, ο Νικήτας μας μίλησε για το τι θα δούμε εκεί, αλλά και για το έργο του.

  • Νικήτα, πες μας δύο λόγια για τον τίτλο της έκθεσης, 1000 Λέξεις.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Και πραγματικά είναι τόσες κι άλλες τόσες. Οπότε, αυτή ήταν η σκέψη που με οδήγησε στον τίτλο της έκθεσης. Αν θα χρειαζόμουν χίλιες λέξεις για να περιγράψω μια εικόνα, η εικόνα τα λέει από μόνη της κι ακόμα καλύτερα.

  • Τι σημαίνει για σένα η φωτογραφία δρόμου; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτό το είδος και το ξεχωρίζεις από άλλα;

Μέσα από τη διαδρομή μου στο ρεπορτάζ και το φωτορεπορτάζ αγάπησα τις εικόνες του δρόμου, την πραγματικότητά τους. Γι’ αυτό η φωτογραφία δρόμου είναι για μένα ένα πολύ ιδιαίτερο είδος φωτογραφίας, πολύ αληθινό, άμεσο, στο οποίο δεν χωρούν παρεμβάσεις.

  • Είναι η πρώτη έκθεση που κάνεις, παρά την πολυετή δουλειά σου. Γιατί τώρα;

Όταν άρχισα να τραβάω φωτογραφίες στο δρόμο το έκανα για μένα, επειδή μου άρεσε. Μάλιστα έλεγα κι ακόμα λέω ότι είναι κάτι σαν ψυχανάλυση. Όταν άρχισα να ανεβάζω τις φωτογραφίες μου στο facebook για να τις μοιραστώ με γους φίλους μου έβλεπα την ανταπόκριση και σιγά σιγά να χτίζεται γύρω τους μια μικρή κοινότητα ανθρώπων που ήθελαν ακόμα περισσότερο υλικό. Αυτό συνεχίστηκε για μερικά χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έπαιρνα συνεχώς μηνύματα τα οποία με παρότρυναν να κάνω μία έκθεση με αυτές τις φωτογραφίες. Ίσως επειδή ήθελα να συγκεντρώσω ακόμα περισσότερες και σίγουρα επειδή δεν σκεφτόμουν ακόμα το θέμα της έκθεσης άφησα να περάσει ο καιρός μέχρι να έρθει η στιγμή να αισθανθώ έτοιμος για να τις εκθέσω.

  • Πώς αισθάνεσαι με αυτό;

Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, αλλά και αγωνία και τρακ. Κάθε φορά που κάνω μια έκθεση – μέχρι τώρα ζωγραφικής – νιώθω έναν χείμαρρο ανδρεναλίνης να με κατακλύζει με έναν πολύ θετικό τρόπο, επειδή όλο αυτό είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία.

  • Περιέγραψε με τρεις λέξεις στον κόσμο την έκθεση.

Στιγμιότυπα, πραγματικότητα, ζωή

Ευχαριστούμε πολύ τον Νικήτα Καραγιάννη για τη συνέντευξη και την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Τα εγκαίνια του Νικήτα θα γίνουν την Τρίτη, μάθε περισσότερα ΕΔΩ!